Första leveransen Roslagsmjölk hämtas till mejeriet

Hösten och till och med vintern har kommit till de fyra gårdarna i Roslagen. Korna har stallats in men får ströva fritt och det är dags för den första mjölkhämtningen till Roslagsmjölk. Mjölkbilen från ÅCA mejeriet i Jomala på Åland hämtar mjölk för yoghurttillverkning och därefter till grädde och mjölk av olika slag (lätt, mellan, standard). Medlemmarna på gårdarna förbereder sig inför lanseringen som äger rum inom några dagar. Startskottet går på Väddö, med pressträff den 14 november, och mjölk i närmaste butik kvällen den 15 november. I övriga butiker kommer mjölkprodukterna finnas från den 16 november.

 

nikon-juli-2016-1356_mini

Vi kan konstatera att efterfrågan från konsumenterna varit stor och att ett flertal butiker redan har lagt order på Roslagsmjölks produkter. Vi uppmanar konsumenter att vidare efterfråga Roslagsmjölk i sina butiker, samt de mejeriansvariga i butikerna att lägga order här på hemsidan.

Den närmaste veckan planerar mjölkproducenterna att möta konsumenterna i olika butiker i Roslagen. Vi ser fram emot att träffa er där!

Varmt välkomna!

 

image1-fix-copy_mini