Produkter

image1-fix-copy_mini

 

Roslagsmjölk producerar:

standardmjölk (3%)

mellanmjölk (1,5%)

lättmjölk (0,5%)

naturell yoghurt (3,3-4,0%)

vaniljyoghurt (3,3-4,0%)

grädde (40%)

 

 

 

krav

Mjölken förädlas vid det lilla mejeriet som drivs av Ålands Andelslag (ÅCA) i Jomala på Åland bara några mil fågelvägen från gårdarna i Roslagen. Mellan Roslagen och Åland finns traditionellt starka band och handelsvägar som trafikerats livligt under århundraden. Roslagsmjölk ser det som en spännande del av verksamheten att återuppta samverkan mellan Åland och Roslagen som delar både natur och kulturmiljö starkt präglad av närheten till Östersjön.

aca

Ålandsmejeriet (ÅCA) i Jomala.

Ålandsmejeriet har satsat stort på förnyelsebar energi och idag drivs processerna med 90% förnyelsebar energi från mejeriets egen produktion. Vassle från osttillverkningen blir till gas i gasanläggningen Gastronomen. ÅCA samarbetar med kommunen om energiförsörjningen och överskottsvärme från mejeriet kan därför utnyttjas av andra byggnader i närområdet.

aca-energianlaggning

Gastronomen tillverkar gas från vassleöverskott vid Ålandsmejeriet (ÅCA).

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]